Banden op spanning

Post 54 of 72
Banden op spanning

Veel voordelen

Als onafhankelijke stichting werken wij zonder winstoogmerk met veel passie en plezier aan het oplossen van het probleem dat ruim 60 % van de auto’s met onderspanning rijdt.

Om direct duidelijk te maken wat het gevolg is van rijden met onderspanning, gebruiken wij vaak een metafoor. Als je met te zachte banden fietst, voel je dat je harder moet trappen en je zwaarder stuurt. Als je dan ook nog hard door de bocht gaat, loopt de band van je velg en ga je onderuit. Is je band echt zacht, maar trap je toch stevig door dan heb je misschien wel eens meegemaakt dat je band met een harde knal klapt!

Om al deze ellende en een bezwete rug te voorkomen, pomp je regelmatig je fietsbanden op. Bij een auto bereiken de signalen van onderspanning je echter niet. Het gaspedaal druk je een klein beetje verder in en de stuurbekrachtiging zorgt ervoor dat je met twee vingers de scherpste bochten met gemakt neemt. Zonder dat je er erg in hebt, rij je al met (forse) onderspanning en 7 % van de auto’s rijdt zelfs met een erg lege en vaak lekke band.

Iedereen is het er dan ook over eens dat het rijden met de juiste spanning veel voordelen oplevert.

http://www.bandopspanning.nl/veel-voordelen/

MENU